Οι εξωτερικοί αερόσακοι

Οι εξωτερικοί αερόσακοι θα μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα της σύγκρουσης κατά 40%! 

Κύριοι μέλημα των κατασκευαστών είναι να προάγουν πέρα από την άνεση και τις επιδόσεις του εκάστοτε μοντέλου τους, και την ασφάλεια των επιβαινόντων, αλλά και των γύρω. Συνεχώς εκπονούνται νέες μελέτες και πραγματοποιούνται νέες έρευνες για το πώς μπορεί να γίνει η εφαρμογή εξωτερικών αερόσακων. Αυτοί αναμένεται να φουσκώνουν από τα πλαϊνά μαρσπιέ μέσα σε milliseconds, όπου κύρια αποστολή τους θα είναι να μειώνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και κατά συνέπεια τη σοβαρότητα των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα κατά 40%, σύμφωνα με την ΖF, την κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι εξωτερικοί πλευρικοί αερόσακοι της ZF έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν ως πρόσθετη ζώνη απορρόφησης σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι συγκεκριμένοι αερόσακοι θα αναπτύσσονται προς τα πάνω καλύπτοντας την πλάγια μεριά του αυτοκινήτου, απορροφώντας τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Αν και η ιδέα παραμένει ως concept προς το παρόν, εν τούτοις η μεγαλειώδης εξέλιξη των αισθητήρων, των καμερών, αλλά και γενικότερα της ενεργητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων, δείχνουν πως η τεχνολογία των εξωτερικών αερόσακων είναι πιο κοντά από ποτέ!

Όπως δήλωσε κι ο επικεφαλής της ZF για το τομέα της παθητικής ασφάλειας, Δρ. Michael Büchsner, «Η ιδέα μας για τους εξωτερικούς αερόσακους, αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμα μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία ατυχήματα». 

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως τους εξωτερικούς αερόσακους δεν είναι η πρώτη φορά που τους συναντάμε στην αυτοκίνηση. Το πρώτο δείγμα το είχαμε από τον αερόσακο στο καπό του Volvo V40, ο οποίος είχε σχεδιαστεί για να μειώνει τις επιπτώσεις στο σώμα ενός πεζού σε περίπτωση ατυχήματος. 

Πηγή
https://www.nextdeal.gr/